Kycklinggryta med kokosmjölk och ris

Idag är vi förkylda hemma hos oss så vi ville ha lite starkare mat, det blev kycklinggryta med ris.
6 pers
4 kycklingfiléer
3 vitlöksklyftor
1 gul lök
salt, peppar
1 kycklingbuljong
2 burkar kokosmjölk
1 röd paprika
1 gul paprika
1 grön paprika
broccoli
champinjoner
1 röd piripiri
5 msk sambal oelek
Ris (följ instruktionerna på förpackningen)
Fräs kyckling och löken, salta peppra.
Häll över kokosmjölken, smula över buljong. Låt koka 5 min.
Hacka grönsakerna och häll ner i grytan. Skär piripirin i två delar, skrapa ur kärnorna och hacka piripirin i små bitar och häll ner i grytan.
Rör ner sambal, låt koka 10 min på låg värme.
Gott!