Helstekt kalkonbröst med kokt potatis och gräddsås

4 pers
1 kg kalkonbröstfilé
12 potatisar
3 msk smör
salt, peppar
Gräddsås:
sky från kalkonen
2.5 msk kalvfond
1/2 köttbuljong
3 msk svartvinbärsgelé
3 dl vispgrädde
några droppar soja
salt, peppar
Sätt ugnen på 150 grader.
Smöra in, salta och peppra kalkonen. Tillaga kalkonen i mitten av ugnen ca 1 h.
När det är ca 5 min kvar av kalkonen börjar du koka potatisen i saltat vatten, ca 20 min. Känn med sticka för att se att potatisen är klar.
När du tar ut kalkonen lägger du den i folie, klickar på 3 msk smör och stänger igen. Låt suga ihop sig i ca 20 min.
Häll smöret som ligger i botten av foliet i en pappan, tillsätt överiga ingredienser till såsen, rör om och låt sjuda ca 5 min.
Servera med svartvinbärsgelé!

Gu va de ser gott ut