Morotskaka

Allmänt / Permalink / 0
 
Har varit dålig på att uppdatera bloggen de senaste dagarna pga att jag har varit på besök hos några vänner i Riga, men nu är jag hemma igen och idag vart det en god och saftig morotskaka.
 
3 ägg
3 dl socker
3 dl rivna morötter
1 dl rapsolja
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 task bakpulver
1 1/2 msk kanel
 
200 g philadelphia
2 dl florsocker
1 1/2 msk citron
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa upp socker och ägg, rör ner rapsolja. Blanda övriga ingredienser och rör ner i äggsmeten.
Häll smeten i en smörad form och grädda i nedre delen av ugnen i ca 55 min.
 
När kakan svalnat börjar du med frostingen. Vispa upp philadelphian, rör ner citron och florsocker, bred ut frostingen över kakan. 
 
 
Till top