Kyckling med gorgonzola och mozzarella

Allmänt / Permalink / 1
 
Min absoluta favorit kycklingrätt. 
 
4 pers
4 st kycklingfiléer
150 g gorgonzola 
2 st mozzarella 
1 kruka basilika
3 dl matlagningsgrädde
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
1 gul lök
salt, peppar
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Dela kycklingfiléerna i två delar och banka ut varje bit. Lägg en bit gorgonzola, mozzarella och ett basililablad i varje kycklingbit och rulla sedan ihop den, fäst med tandpetare.
Fräs kycklingarna lätt i smör och lägg dem sedan i en smörad ugnsform.
Hacka löken och fräs den i smör, tillsätt finhackad basilika och vitt vin. Rör ner grädden, resten av gorgonzolan och mozzarellan och smaksätt med salt och peppar.
Häll över såsen över kycklingen och tillaga i ungen i 20 minuter.
 
 
Till top