Fläskfiléwok med ris

Allmänt / Permalink / 0
 
Idag blev det fläskfiléwok med ris, lime och hackade jordnötter. Enkelt och gott.
 
4 pers
0,5 kg fläskfilé
1 gul lök
3 klyftor vitlök
champinjoner
1 röd paprika
1 gul paprika
1 grön paprika
2 dl sockerärtor
3 dl broccoli
3 msk riven ingerfära
1 urkärnad röd chili
2 st morötter
2 st lime
1 dl jordnötter
2 msk soya
4 msk  ostronsås
2 msk sötsursås
2 msk sesamsoya
ris (följ instruktioner på paket)
 
Skär köttet i små små bitar. Hacka lök och vitlök.
Bryn köttet, vitlök och löken i olja, låt fräsa ca 10 minuter. Tillsätt champinjoner, paprikor, delade sockerärtor, broccoli, ingerfära, chili, morötter (skärda i smala ringar), 1 lime (skärd i tre delar), låt puttra 15 min.
Under tiden gör du woksåsen. Blanda soya, ostronsås, sötsursås och sesamsoya, häll över woken. Låt koka ihop.
Hacka jordnötterna och lägg antingen i eller på sidan av woken.
 
Tips! För bra ris, olja in botten på katrullen och torka av lätt med papper, salta vattnet och rör aldrig runt under tiden riset kokar.
 
Till top