Fläskfiléwok med ris

Idag blev det fläskfiléwok med ris, lime och hackade jordnötter. Enkelt och gott.
4 pers
0,5 kg fläskfilé
1 gul lök
3 klyftor vitlök
champinjoner
1 röd paprika
1 gul paprika
1 grön paprika
2 dl sockerärtor
3 dl broccoli
3 msk riven ingerfära
1 urkärnad röd chili
2 st morötter
2 st lime
1 dl jordnötter
2 msk soya
4 msk ostronsås
2 msk sötsursås
2 msk sesamsoya
ris (följ instruktioner på paket)
Skär köttet i små små bitar. Hacka lök och vitlök.
Bryn köttet, vitlök och löken i olja, låt fräsa ca 10 minuter. Tillsätt champinjoner, paprikor, delade sockerärtor, broccoli, ingerfära, chili, morötter (skärda i smala ringar), 1 lime (skärd i tre delar), låt puttra 15 min.
Under tiden gör du woksåsen. Blanda soya, ostronsås, sötsursås och sesamsoya, häll över woken. Låt koka ihop.
Hacka jordnötterna och lägg antingen i eller på sidan av woken.
Tips! För bra ris, olja in botten på katrullen och torka av lätt med papper, salta vattnet och rör aldrig runt under tiden riset kokar.