Pyttipanna med ägg

Allmänt / Permalink / 0
 
Idag hade jag tänkt laga musselsoppa, men till min stora besvikelse så var det näst intill omöjligt att få tag i musslor efter helg och röda dagar så jag lät min sambo bestämma och då blev det pyttipanna.
 
3 pers
0,5 kg fläskfilé
1 gul lök
3 st morötter
champinjoner
5 st potatisar
1 st köttbuljong
salt, peppar
3 st ägg
 
Skala potatis och morötter och koka potatisen i 20 min, lägg i morötterna i de kokande vattnet när det är 10 min kvar.
Skär bort senor från köttet, skala löken. Skär kött, champinjoner och lök i små bitar, fräs i panna, tillsätt buljong.
Häll av vattnet och hacka potatis och morötter i små bitar. Häll ner de i pannan, salta och peppra. Låt fräsa ihop i 5 min.
Stek ägg.
 
Till top