Semmeltårta

Jag älskar semlor, dom borde man äta året runt. Idag har jag bakat en stor semmeltårta.
8 pers
100 g smör
2.5 dl mjölk
25 g jäst (1/2 paket)
1 dl socker
1 tsk kardemumma
1 ägg
8 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 ägg till pensling
100 g smör
2.5 dl mjölk
25 g jäst (1/2 paket)
1 dl socker
1 tsk kardemumma
1 ägg
8 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 ägg till pensling
Fyllning:
1 paket mandelmassa
1 dl grädde
1 dl grädde
Inkråm från semlan
Toppa tårtan:
Toppa tårtan:
7 dl grädde
1/4 florsocker
1/4 florsocker
Smält smör, tillsätt sedan mjölken. Låt temp bli ca 37 grader, smula sedan ner jästen. Vispa till jästen lösts upp.
Blanda ihop socker, kardemumma, 7 dl av mjölet och bakpulver, häll sedan ner i mjölkblandningen. Tillsätt även ägget. Lägg en duk över degen och låt jäsa i 1 timma.
Blanda ihop socker, kardemumma, 7 dl av mjölet och bakpulver, häll sedan ner i mjölkblandningen. Tillsätt även ägget. Lägg en duk över degen och låt jäsa i 1 timma.
Tillsätt den sista dl mjöl och knåda in i degen, forma den sedan till en bulle (24x24 cm) och lägg den på en bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 30 min.
Pensla ägget på bullen grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i 20 min.
Låt bullen svalna. Skär av ett litet lock och gröp ur en stor del av innehållet och lägg det i en bunke.
Smula ner mandelmassan i bunken och häll i grädden, rör om. Lägg tillbaka blandingen i bullen.
Vispa grädden, bred ut över mandelmassan. På med locket, sikta över florsockret.
Nu har jag läst alla din recept. Allt se så gott ut.
Semmeltårta gillas av många. Jag åt min första igår.