Kålpudding

Allmänt / Permalink / 3
 
Självklart lagade jag även mormors goda kålpudding!
 
1 kålhuvud
500 g blandfärs
1/2 dl ris
1 dl grädde
1 ägg
1/2 dl sirap
salt, peppar
ströbröd
3 msk smör
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Strimla kålhuvudet, koka sedan kålen ca 5 min. Koka riset.
Fräs köttfärsen, häll ner ris, grädde och ägg, salta peppra. Fräs sedan strimlade kålen i en annan stekpanna och ringla över sirapen.
 
Lägg ett lager kål i botten på en ugnsform, lägg därefter över köttfärsen och sen ytterliggare ett lager kål. Häll över sirapen som blir kvar i stekpannan, strö över ströbröd och klicka på smör.
 
Tillaga ca 1 h.
 
 
 
 
#1 - - Veronica Wallgren:

Åh vad gott! Älskar kålpudding!

#2 - - Emma:

Det ser jätte gott ut, du e så himla duktig

#3 - - Majvor waldenstedt:

Ser så gott ut.
Älskar kål
Tack, för alla Dina Goa recept
Glad påsk

Svar: Tack majvor!Hoppas du har en fin påsk :D
Mias middagar

Till top